Náš příběh

    RESTAURACE U KOHOUTA

Jsme steaková restaurace v centru Olomouce. Nabízíme příjemné posezení ve společnosti dobrého jídla, pití a ochotného personálu. Naše steaky připravujeme na lávovém grilu za pomocí nejkvalitnějších surovin. Maso je zpracováváno dle receptur, které kladou důraz na vyniknutí šťavnatosti a chutnosti masa. Víme, že dobré jídlo je vždy nutné kombinovat s vhodnými nápoji. V naší nabídce naleznete kvalitní vína z rodinného vinařství PETRATUR. Pro milovníky pálenky nabízíme sortiment českého lihovarníka Martina Žufánka.

HISTORIE RESTAURACE

Počátky restaurace se mapují do doby Rakousko - uherské monarchie. V této době byl dům používán jako tzv. herberk - což bylo zařízení, kde byly ubytovány děvčata přicházející do města živit se v městských domech jako služky. V dobách 1.republiky zde již byla hospoda, pravděpodobně lidového charakteru. Pan Rudolf Denke - inspektor prvorepublikové policie se o ní zmiňuje ve svých pamětech.

Do roku 1937 byl dům řeznický s vlastní jídelnou. Poté byl prodán do rodiny Riedlovi, která dům vlastní dodnes.

Při válečných událostech v r. 1945 byl dům těžce poškozen. Po válce byla provedena demolice a dům byl znovu postaven Leopoldem Riedelem.

Po sametové revoluci v roce 1989 byla restaurace zrekonstruována Petrem Riedelem, který 2. května 1991 zahájil provoz restaurace. Provozoval jí, až do června roku 2018.

24. září 2018 znovu otevřel restauraci David Kadlčík, který se rozhodl pokračovat v úspěšném konceptu Petra Riedela.